Ja, ook jij bent een leider

Word jij voldoende serieus genomen door anderen? Of doet jouw mening en houding er minder toe? Besef dan eerst eens dat iedereen een leider is, dus ook jij. Waarom dat belangrijk is? Omdat iemand in de leidersrol meestal bewuster kijkt naar de effecten van zijn/haar gedrag naar anderen en naar jezelf. Dus bij elke werkgroep waar jij in plaatsneemt, met elke klant waar je mee spreekt, en elke collega die je aanstuurt doet jouw gedrag ertoe.

Jij als leider voor anderen…

Om serieus genomen te worden in contact met anderen is het belangrijk om een goede balans te kennen tussen het structureren en voeden van anderen. Regelmatig zie ik dat dit behoorlijk uit balans is. Structureren is goed, maar teveel structuur bieden is funest voor het contact. De andere kant op kan het ook misgaan. Voeden is mooi, maar heeft ook een schaduwzijde als het teveel is. Wanneer structureren en voeden positief is en wanneer niet, zie je in onderstaand overzicht.

Jij als leider voor jezelf

Het gedrag wat het meest aanwezig is in de richting van anderen, ben je vaak ook naar jezelf. Zit jij veelal in de positieve of negatieve hoek? Veelal structurerend of voedend? Weet dat je, om te bouwen aan jezelf en anderen, een goede balans nodig hebt tussen beide gedragstypes.

De snelweg van voeding en structuur

Op de snelweg van voeding en structuur wordt overzichtelijk (en confronterend?) duidelijk wat de bandbreedte van voeding en structuur is. Bij gezonde voeding en structuur blijf je op de weg, maar je kunt bij verkeerde voeding of structuur ook in de berm terecht komen of zelfs in het moeras. het goede nieuws: er is altijd een weg terug!

Wat heb jij zelf vooral meegekregen en doorgekregen qua voeding en structuur van leiders in jouw leven, zoals je ouders, je docenten en werkgevers? Rijd jij op de weg, ben je in de berm beland of zelf in het moeras?

^Bron: Illsley Clarke, J. & SWawson, C. (1989) Growing up again.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *